De coalitie juicht over wat B&W van plan zijn met bedrijventerrein Legmeer, waar drieduizend woningen komen en een vijfde nog bestemd lijkt voor werkruimte. Alsof de toekomst van Legmeer niet uitvoerig met de coalitiepartijen VVD, D66 en PvdA zijn besproken, zeggen die ‘blij’ te zijn met de startnotitie die er nu ligt en binnenkort door de gemeenteraad wordt vastgesteld.

“In Amstelveen is een groot gebrek aan woningen”, constateren de drie in een persverklaring.   Volgens hen is er zowel gebrek aan goedkope als aan dure  huisvesting. Legmeer is het grootste van alle in de laatste jaren gestarte bouwprojecten, weten ze. “Omdat de woonwijk op de plek van een verouderd bedrijventerrein komt, gaat er geen kostbaar groen verloren.”

Groen

Volgens D66 woordvoerder wonen Tawros Aslanjan wordt in de nieuwe wijk Legmeer ook geïnvesteerd in “hoogwaardige bovenwijkse voorzieningen en groen.” En Paul Feenstra (VVD) meldt, ook de startnotitie napratend, dat er genoeg werkgelegenheid op het bedrijventerrein blijft bestaan, wat naar zijn mening goed is voor “dynamiek in deze wijk”.

Een goede balans tussen groen en steen, tussen hoog en laag, tussen duur en goedkoop, is volgens de drie in het plan te zien. Dat sluit goed aan bij de visie die de coalitie al heeft: een gemengde, diverse en duurzame stad. Overigens vinden partijen in de oppositie dat de coalitie tot nu toe teveel voor rijken en nauwelijks voor mensen met een modaal inkomen of starters op de woningmarkt heeft laten bouwen.

Wachtlijsten

Maar de coalitie verwijst nu naar het in de startnotitie aangegeven programma voor de woningbouw: woningbouwprogramma: 20% sociaal, 45% middensegment en 35% duur. Dat komt neer op zeshonderd sociale huurwoningen, rekent PvdA raadslid Arnout van den Bosch uit. “Dit levert een belangrijke bijdrage aan het verkorten van de wachtlijsten.” Hoewel die wachtenden dan nog even moeten wachten, want de herontwikkeling duurt volgens B&W tien tot twintig jaar. Bedrijven van Legmeer moeten verhuizen naar het nieuwe Bedrijventerrein Amstelveen Zuid (BTAZ) en dat geldt ook voor de gemeentewerf en het afvalbrengstation.

Foto vlnr: Tawros Aslanjan (D66), Paul Veenstra (VVD) en Arnout van den Bosch (PvdA) bij Legmeer.

1 REACTIE

  1. De herontwikkeling duurt nog 10 tot 20 jaar! Fijn als je nu al 10 jaar op de lijst staat en je ziet nu het één na de andere middeldure ( ook hartstikke hoog is dat voor Jan Modaal) en luxe nieuwbouw om je heen. Schiet je echt wat mee op! Hoe durft m.n. de PvdA zich hier mee te committeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.