Tot 17 mei kunnen vooral jongeren op denkmee.amstelveen.nl hun mening geven over nieuwe speelvoorzieningen, via het beantwoorden van korte vragen. Die peiling is het gevolg van een betoog dat drie jonge skaters bij een raadscommissie hielden in november vorig jaar. Zij wilden een skatebaan in Westwijk.

De gemeenteraad vroeg in een unanieme motie aan B en W onderzoek te doen naar de gewenste speelvoorziening, mogelijke locaties en kosten en uitkomsten. De nu uitgezette vragen zijn onderdeel daarvan. Zodat de gemeente vast voorbereidingen kan treffen voor als er weer zonder beperkingen buiten gespeeld mag worden.

Online peiling

Volgens wethouder Floor Gordon, die over speelvoorzieningen gaat, geven B&W graag gehoor aan de motie van de gemeenteraad.  “We laten het aan onze (jonge) inwoners over aan te geven of zij behoefte hebben aan een extra speelvoorziening zoals een skatebaan in Amstelveen-zuid. Dankzij Tijn, Ramon en Thomas starten we nu een online peiling.”

Speelvoorzieningen

In Bankras ligt al een op initiatief van de wijk tien jaar geleden aangelegde professionele skatebaan. Elsrijk heeft een rolschaatsbaan en aan de Augusta de Witlaan in Westwijk en Bakboord in Waardhuizen zijn skatevoorzieningen. Op een terrein aan de Augusta de Witlaan is ruimte voor uitbreiding van speelmogelijkheden. Amstelveen heeft ook ruim 50 openbare trapveldjes, circa 25 basketbalvelden, zes speelbadjes en ongeveer 190 speelplaatsen met speeltoestellen, waaronder de openbaar toegankelijke schoolpleinen. Zie ook https://www.amstelveen.nl/in-amstelveen/publicatie/ontdek-amstelveen_recreatie_speelplaatsen-en-speelbadjes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.