Zoals ook al landelijk in het nieuws kwam kunnen verwerkers van kleding de drukte voorlopig niet aan. Dat geldt ook voor Amstelveen, waar de gemeente containers heeft van de organisatie Sympany. Het verzoek van de gemeente is oude kleding voorlopig thuis te bewaren en die vooral niet bij het restvuil te mikken.

Veel inwoners grijpen het voorjaarsseizoen aan om de kledingkast eens goed op te ruimen en door de coronacrisis lijkt daar extra tijd voor vrij te komen, zegt de gemeente. Of het dus een beetje minder kan met het werpen van kleding in de ondergrondse textielcontainers.

Minder blij

“Met elk kledingstuk dat in de ondergrondse textielcontainers terechtkomt is de gemeente normaliter blij, maar eerlijk gezegd: nu even wat minder”, meldt de gemeente. De verwerker moet het namelijk allemaal opslaan, omdat er nu wereldwijd geen afzet is. En kwaliteit van textiel wordt daardoor veel minder. Vandaar het verzoek van de gemeente: Bewaar uw kleding voorlopig thuis; Leg geen zakken naast een overvolle container; Gooi geen textiel bij het restafval.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.