Inwoners van Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn moeten het even zonder de fysieke bieb doen, maar online is de Bibliotheek 24 uur per dag geopend voor iedereen. De Online Bibliotheek heeft duizenden e-books, luisterboeken en een veelzijdig aanbod aan workshops en programma’s voor alle leeftijden. Een deel is ook gratis te gebruiken.

“We missen onze bezoekers en willen heel graag in contact blijven. Met ons digitale aanbod hopen we inwoners iets moois te kunnen geven in deze gekke tijd. Onze medewerkers zitten telefonisch klaar om daar bij te helpen,” zegt directeur Daphne Janson van de Bibliotheek Amstelland.

Luisterboeken

Met 28.000 e-books en 3.700 luisterboeken hoeft men zich thuis niet te vervelen. Er zijn boeken voor alle leeftijden, met bestsellers als het e-book ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman en het luisterboek ‘Grand Hotel Europa’ van Ilja Leonard Pfeijffer. De Bibliotheek biedt nu een #ikleesthuis-abonnement aan, waarmee men maanden leest en luistert voor 14 euro. Jeugdleden zijn gratis lid.

Gratis ThuisBieb-app

De Bibliotheek geeft een deel van de collectie vrij aan niet-leden. Deze week is de ThuisBieb gelanceerd, een app waarmee men 100 e-books direct kan lezen op tablet of smartphone. De Luisterbieb-app heeft ook extra gratis luisterboeken.

Educatie

Gezinnen zijn op zoek naar educatieve activiteiten voor thuis, nu de scholen en kinderopvang gesloten zijn. Via de bieb kan men online schoolvakken oefenen (Einstein Junior), voorleesfilmpjes bekijken (de Voorleeshoek), oefenen met lezen (Yoleo) of e-books lenen. De Maakplaats geeft elke woensdag een online workshop. Ook volwassenen kunnen zich blijven ontwikkelen, met 130 gratis cursussen, een online poëziecafé en voordrachten van schrijvers.

Bekijk het complete aanbod op www.debibliotheekamstelland.nl/online. De Bibliotheek is telefonisch bereikbaar, maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.