De samenwerking tussen basisscholen en organisaties voor kinderopvang, wat de noodopvang voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep betreft, loopt volgens de gemeente goed. Er zijn zes locaties van Kinderrijk voor aangewezen, Wethouder Berkhout (onderwijs en jeugd) bezocht de zes locaties waar noodopvang gecentreerd is, om te horen hoe de eerste week samenwerking verlopen is. Hij nam een paashaas met eieren mee om de leerkrachten en pedagogisch medewerkers te bedanken voor hun inzet in deze bijzondere tijd.

Op alle locaties verloopt de samenwerking tussen de leraren en pedagogisch medewerkers goed en er voldoende ruimte om met de kinderen in kleine groepjes te werken of te spelen, zegt de gemeente. Op sommige locaties zijn vaste blokuren ingesteld waarop de kinderen educatieve ondersteuning krijgen vanuit school. Ook maken de kinderopvang en scholen samen een rooster en dat gaat prima, vindt Berkhout (foto rechts). “Het goed in deze lastige tijd te zien dat de inzet van leraren en pedagogisch medewerkers hoog is om de noodopvang samen goed te regelen.”

Kwetsbare kinderen

Een aantal directeuren en locatiemanagers maakt zich zorgen over kwetsbare kinderen, voor wie de school of opvang een veilige haven is. Die kinderen hebben volgens hen nu recht op noodopvang ook als hun ouders geen cruciaal beroep hebben. Verschillende acties worden ondernomen om deze kinderen en gezinnen te bereiken. Daar gaat de komende tijd de aandacht naar uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.