Bij het afval-brengstation aan de Grutterij is het een drukte van belang, die voor publiek en medewerkers tot heel onprettige situaties leidt bij de toegang erheen. Veel Amstelveners lijken in deze Coronatijd van gedwongen thuis zitten hun hun grof afval weg te brengen. De gemeente zet handhavers en beveiligers in om het wegbrengen van grof afval in goede banen te leiden. Ook roept zij op om alleen te komen als het echt moet én niet voor maar één zak afval.

‘Spaar afval op en kom op een later moment’, zegt de gemeente. Zaterdag ontstond er een enorme file. Het aantal auto’s dat wordt toegelaten is wegens het coronavirus verlaagd van 15 naar 10. Men moet  dus wachten en dat leidt tot ongeduldige reacties. Medewerkers zien dat mensen voordat ze binnen zijn uit hun auto stappen en lopend het afvalbrengstation op willen gaan. Ook probeert men van twee kanten met de auto het station te benaderen wat leidt tot voordringen. De toegang te voet is momenteel niet toegestaan om grip te houden op het aantal bezoekers op het station. Medewerkers vragen de rust te bewaren en bij lange rijen op een ander moment terug te komen.

Boemerang

Kringloopwinkel De Boemerang is ook nog steeds open. Maar die haalt op dit moment geen bruikbare spullen op bij het afvalbrengstation, zoals gebruikelijk. De gemeente adviseert om oude spullen thuis te bewaren of direct naar De Boemerang te brengen. Mensen met ‘milde gezondheidsklachten’ wordt dringend verzocht thuis te blijven, ter bescherming van medewerkers en elkaar. ‘Houdt ook het afvalbrengstation anderhalve meter afstand van elkaar’, zegt de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.