Aan de Voedselbank is door wethouder Marijn van Ballegooijen van Welzijn voor de ‘crisiskas’ twintig mille toegezegd. Door het sluiten het depot in Amsterdam wegens corona, mist de lokale Voedselbank het basispakket voor de cliënten. De Voedselbank, die in verband daarmee een noodkreet publiceerde, kreeg naar eigen zeggen ongelooflijk veel eten binnen gekregen van cateraars, restaurants, kinderopvang, dierenambulance en particulieren.

“De koeling staat vol”, meldt de organisatie. “Velen hebben dus gereageerd op onze oproep op de website, facebook en blogs. Maar we beseffen goed, dat dit volgende week niet zal plaats vinden.” Vandaar de steun van de gemeente dus.

Studenten

Er kwamen ook veel reacties van studenten en anderen die vrijwilligerswerk willen doen. “Daar zijn we heel blij mee, maar we moeten er voor waken met teveel vrijwilligers in de ruimte te zijn. Maar het is goed te weten, dat wij een beroep op hen kunnen doen indien nodig.”

Drie klanten

De Voedselbank wil zo lang mogelijk open blijven, maar vraagt zich af of dat mogelijk is. “We zullen per dag beslissingen moeten nemen.” Wethouder Marijn van Ballegooijen vroeg belangstellend of de Voedselbank woensdag open zou zijn. Dat is wel het geval, maar de organisatie maakt zich zorgen over de toekomst. “Krijgen we genoeg eten voor de cliënten en kunnen we wel open blijven?” Niet meer dan drie personen mogen tegelijk naar binnen om hun pakket op te halen. Kinderen moeten buiten blijven. De vrijwilligers zelf houden afstand. “Het is de bedoeling dat iedereen zo kort mogelijk binnen is.”

Richtlijnen

Voor alle klanten is een brief bestemd, waarin staat hoe de Voedselbank met het coronavirus om gaat. Daarin staan onder meer richtlijnen voor de routing van de uitgifte van de voedselpakketten. De brief staat op onze website, de facebookpagina en hangt op diverse plaatsen in het gebouw aan de Landtong.

Ook krijgen alle cliënten hem en op de website kunnen cliënten van dag tot dag volgen of de voedselbank open is of gesloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.