Houdt u vooral aan de door het kabinet bedachte maatregelen en vooral niet te hamsteren. Dat zegt de Veiligheidsregio Amsterdam, waar Amstelveen ook onder ressorteert. De gemeente liet intussen weten dat wegens Corona crisis tot 6 april alle raadsbijeenkomsten worden opgeschort. Alleen de raadscommissie Burgers en Samenleving komt op 25 maart bijeen.

Alle cafés en restaurants zijn in elk geval tot 6 april dicht, wat tot enorm inkomstenverlies bij de betreffende ondernemers leidt.

Gevechten

Intussen lijken sommige inwoners wat het onvoorstelbaar hamsteren betreft doof en deden zich in diverse supermarkten gevechten voor, waartoe het asociale gedrag leidde. Bij AH arresteerde de politie iemand die betrokken raakte bij een vechtpartij om closetpapier. Iemand kocht er zoveel van dat omstanders daar opmerkingen over maakten, waaruit de ruzie ontstond. Bij Deen in Bankrashof kwam het tot een handgemeen wegens een blik bonensoep. Overigens ontstaan bij dat drukbezochte wijkwinkelcentrum, met een wegens bouwwerkzaamheden dramatisch tekort aan parkeerplaatsen, geregeld ruzies tussen automobilisten. Als zij een plekje hebben veroverd, komen zij met karren vol gehamsterde boodschappen na bezoek aan de supermarkets naar buiten.

Ondernemers

“Wij verzoeken onze inwoners, bedrijven en instellingen zich aan de maatregelen te houden, maar beseffen dat er veel wordt gevraagd van ouders en ook dat ondernemers een zware tijd tegemoet gaan”, schreef burgemeester Tjapko Poppens aan de gemeenteraad. “Via onze website houden wij inwoners, instellingen en bedrijven op de hoogte van de maatregelen. Wij onderhouden de komende dagen nauw contact met de schoolbesturen, koepelorganisaties van kinderdagverblijven en andere jeugd- en zorginstellingen over de gevolgen van de maatregelen. Voor mensen in cruciale beroepsgroepen wordt een vorm van opvang geregeld.”

De door het kabinet bedachte lijst van cruciale beroepsgroepen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepen.

De gemeente gaat met ondernemers in gesprek over de lokale impact, zegt zij. Over ondersteunende mogelijkheden wil zij hen zo goed mogelijk informeren.

“De dienstverlening aan onze inwoners en ondernemers gaat door, maar wordt al naar gelang de omstandigheden aangepast. De gemeentelijke organisatie neemt maatregelen om kritische bedrijfsprocessen te continueren”, schrijft Poppens. www.amstelveen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.