Van half maart tot begin april laten de Japanse kersen in het Bloesempark in het Amsterdamse Bos zich weer van hun mooiste kant zien. Het park is, behalve van de parkeerplaatsen in het bos, ook goed te bereiken via de parkeervoorzieningen bij het raadhuis. De roze en witte bloesems geven deze parel van het Bos een magische uitstraling. Enkele tips:

1. De bloei van de bloesem trekt elk jaar veel bezoekers. Houd rekening met anderen. Gun elkaar de ruimte want iedereen vindt het leuk met de bloesem op de foto te gaan. Rustige momenten in het Bloesempark zijn vooral doordeweeks.

  1. Kom lopend of op de fiets. Dat houdt een mens fit en vermindert de kans op autofiles naar het Bloesempark.
  2. Een picknick onder de bloesem is heel leuk, neem na de picknick afval weer mee naar huis.
  3. Maart roert zijn staart en April doet wat het wil. Het weer is waarschijnlijk wisselvallig dus trek wandelschoenen aan. Vanaf de parkeerplaatsen is het zo’n 10 a 15 minuten lopen tot het park. Sinds vrijdag 13 maart wijzen bordjes de weg naar de bloesem.
  4. Op www.amsterdamsebos.nl/bloesempark/bloeitijd staat meer praktische bezoekinformatie, onder andere over wc’s, honden en parkeren. Bel voor actuele informatie met De Boswinkel: 020-545 6100.

Deel de mooiste foto’s via instagram.com/amsterdamsebos of facebook.com/amsterdamsebos en tag ze met #bloesempark.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.