Alle media hadden het er al over dus ook de maandelijkse talkshow BV Amstelveen, tegenwoordig ook ‘Amstelveen spreekt’ genoemd, meent niet te kunnen achterblijven. De volgende editie gaat dus over ‘Sterke Media’. Wie er vijf euro voor over heeft, mag er op maandag 16 maart (17.00 uur) bij zijn bij Venstra aan het Stadsplein.

Voor de hand liggende en dan ook al vele malen gestelde vragen die centraal staan, zullen ook nu weer zijn of er wel echte journalistiek in Amstelveen bestaat en wat daar aan gaat veranderen. En natuurlijk ook het heikele onderwerp of de lokale omroep RTVA gaat samenwerken met NH Nieuws, als enig medium goeddeels betaald door de gemeente.

Betaalde service

Roel Smit

Los daarvan is het huis-aan-huisblad Amstelveens Nieuwsblad begonnen met een betaalde digitale service op. En natuurlijk komt ook het Mediafonds ter sprake, waaruit onderzoeksjournalistiek kan worden betaald op advies van een door de lokale politiek in te stellen Mediaraad, waarover trouwens al deining in de gemeenteraad uitbrak.

BV Amstelveen haalt er onderzoeksjournalist Jeroen van Bergeijk, bestuurslid Roel Smit van RTVA en Joop Touw van Amstelveens Nieuwsblad er bij om hun licht over de kwestie te laten schijnen. Ook vertegenwoordigers van de Amstelveense politiek zijn uitgenodigd. Media nog niet, maar ja, wat hebben die er mee te maken…. Wie er bij wil zijn kan zich aanmelden via amstelveenspreekt.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.