Damclub Amstelveen (DCA) houdt er na 55 jaar mee op. Volgens voorzitter Henk Fokkink is er wel belangstelling voor dammen, maar wekelijks clubbezoek in wijkcentrum De Meent aan Orion 3 is er minder bij dan vroeger. Met een sneldamtournooi wordt daar ook afscheid genomen van de vereniging op vrijdag 20 maart (20.00 uur).

Henk Fokkink

Naast een aantal oud-leden komen er ook spelers uit De Kwakel en Diemen. Op 26 februari 1965 werd DCA opgericht. In dat jaar werd op 19 maart de eerste clubavond gehouden met een simultaan die werd gegeven door wereldkampioen Piet Roozeburg. Sinds 1983 komt de club wekelijks bij elkaar in De Meent, waar in 2015 nog het 50-jarige bestaan werd gevierd. Eerder al stopten andere damverenigingen in de regio, zoals die in Amsterdam, Aalsmeer en Uithoorn.

Huisdammers

Het laatste toernooi staat ook open voor wie ‘huisdammers’ heten. Geïnteresseerden kunnen tot uiterlijk 12 maart inschrijven bij DCA-voorzitter Henk Fokkink, bereikbaar op telefoonnummer 06 11 76 87 39. Fokkink was ook gemeenteraadslid voor ouderenpartij OCA, die in zijn tijd met één zelfs deel uitmaakte van de coalitie.

Deelname aan het afscheidstoernooi is kosteloos. Gespeeld wordt op de klok, waarbij iedere speler 10 minuten speeltijd krijgt. Verdere regels worden voor de aanvang van het toernooi bekend gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.