Bij een vader of moeder van een kind op het kinderdagverblijf Kinderrijk aan Brink is besmetting met het coronavirus ontdekt. De ouder heeft het virus opgelopen tijdens de vakantie in Noord-Italië. Dat maakte de GGD bekend. Het is dus (minimaal) de tweede besmetting met het virus in Amstelveen.

De besmette ouder (de GGD laat in midden of het om de moeder of de vader gaar) zou maar kort bij het kinderdagverblijf zijn geweest en daar geen contacten hebben gehad die risico op besmetting opleverden.

Geen maatregelen

Het betreffende kind is getest en heeft het coronavirus niet, maar blijft voor de zekerheid wel thuis. Het kinderdagverblijf blijft open. Volgens de GGD zijn nu geen verdere maatregelen nodig zijn en is er geen reden om aan te nemen dat het coronavirus zich zal verspreiden via de opvang. Het kinderdagverblijf blijft open. Voor meer informatie kan men terecht op rivm.nl/coronavirus of 0800-1351 bellen. Regionale actuele informatie is te vinden op amsterdam.nl/coronavirus. De directie van het kinderdagverblijf geeft de brief naar de ouders van de kinderen gezonden en ook de medewerkers geïnformeerd.

KinderRijk zegt voortdurend contact te houden met de GGD en het gezin in kwestie. Zodra de situatie wijzigt worden de ouders op de hoogte gesteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.