Omdat zij door de aanschaf van tien zonnepanelen meer elektriciteit krijgen dan gebruikt en ook vloerisolatie heeft reikte wethouder Floor Gordon van Duurzaamheid de zogenoemde duurzaamheidsspeld uit aan de familie Evers.

Die kocht enkele jaren geleden een huis, waarin het al woonde,  van de corporatie Eigen Haard. Om ook andere inwoners de voordelen te laten zien van hun maatregelen werkte de familie mee aan een voorlichtingsvideo van de gemeente.

Winst

Inmiddels koos de familie ook voor glasisolatie. “We deden mee met de collectieve actie van de gemeente Winst uit je woning”, zegt zij. Door alle maatregelen, waar ook een nieuwe deur bij hoort, zit Evers er naar zijn zeggen comfortabeler bij.

Volgens hem zou het goed zijn als Eigen Haard meer woningen verkocht aan particulieren. “Als het hun eigen huis is gaan mensen toch meer investeren in duurzaamheid. Ook is het beter voor de doorstroming.”

Subsidie

De regeling Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) van de gemeente is bedoeld voor energiebesparende maatregelen als spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie. Het is mogelijk tot € 10.000 subsidie te krijgen en ongeveer 20% van de kosten van het uitvoeren van de werkzaamheden. Die moeten door een kundig en professioneel bedrijf worden uitgevoerd. Meer informatie vindt u op de site www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/seeh.

Hieronder de link naar de video over glasisolatie waar de familie Evers aan mee werkte. https://www.youtube.com/watch?v=3EV5pK9MRfg#action=share

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.