Hoezeer de Annakerk afscheid genomen heeft van kerkgangers op zondag, wordt volgende week (8 maart) op die eerste dag van de week om 11.00 uur weer duidelijk. Wethouder Herbert Raat van Kunst en Cultuur opent dan officieel in de tot ontmoetingscentrum AnnA ongebouwde kerk aan de Amsterdamseweg het derde zogenoemde Boekenfeest, waarvan het thema dit jaar ‘Rebellie’ is.

Vorig jaar was dat vooral een schrijversfeest. De auteurs werden geïnterviewd door de Amstelveense auteur Jacobine van den Hoek, die ook het initiatief voor de happening nam. Dit jaar zijn Simone van der Vlugt en Robert Vuijsje uitgenodigd. De gemeente, die een nieuw cultuurbeleid heeft en onder het motto ‘De stad als podium’ kunst dichter bij de gewone inwoner wil brengen, steunt de organisatie van de boekenhappening met een subsidie.

Literatuur

BenW zeggen het Amstelveens Boekenfeest te omarmen, omdat het op een laagdrempelige manier inwoners wil laten kennismaken met ‘literatuur en de kracht van het verhaal’. Raat vindt dat zijn streven bij het gratis boekenfestival aansluit.

Het feest wordt volgens Van den Hoek dit jaar uitgebreid met live muziek en ‘kleine kunstzinnige en theatrale activiteiten’. Bezoekers kunnen zichzelf laten fotograferen in de cover van een boek. Het Boekenfeest vindt normaal in februari plaats, maar wegens een samenwerking met CPNB (het marketing- en communicatiebureau van de Nederlandse boekenwereld) wordt het dit jaar gehouden tijdens de Boekenweek.

Foto: Raat (links) en Van den Hoek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.