Stichting Brentano wil op woensdag 1 april in de Kruiskerk de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach laten uitvoeren door mensen met dementie, met hulp van ervaren koorzangers (steunzangers). Dat heet project DEMattheus. Er worden repetities voor gehouden op 14, 21 en 28 maart en een generale repetitie, ook in de Kruiskerk. Wie mee wil doen, kan zich melden voor 10 maart melden via ikdoemee@brentano.nl.

Bachs bekendste passiemuziek wordt verweven met de persoonlijke verhalen van mensen met dementie en hun naasten. “Dit bijzondere project maakt het mogelijk dat mensen met dementie weer kunnen ervaren en voelen hoe het is om deze prachtige muziek van Bach uit te voeren met een heus orkest en solisten”, zegt Wouter van den Braak, initiatiefnemer en dirigent.

Mooi

Hij vindt het ‘ontzettend mooi’ te zien wat prachtige muziek doet met ouderen en met mensen met dementie in het bijzonder. Het was niet moeilijk een orkest en solisten te vinden die mee wilden doen met zijn initiatief en ook enthousiaste steunzangers hebben zich al gemeld.

“Maar we kunnen, naast de deelnemende zangers met dementie, zeker nog een aantal steunzangers, tenoren en bassen, gebruiken”, zegt Van den Braak. “Ook willen we mensen met een lichamelijke beperking in de gelegenheid stellen mee te doen.”

De repetities worden begeleid door medewerkers van Brentano. De generale repetitie en het concert is op 1 april is in de Kruiskerk in Amstelveen. Mocht u willen meezingen of iemand kennen (met of zonder dementie) die graag mee wil doen met dit bijzondere project, meldt u zich dan uiterlijk 10 maart aan via ikdoemee@brentano.nl. Toegangskaarten voor DEMattheus à € 12,50,  inclusief consumptie, zijn te bestellen via www.brentano.nl/demattheus.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.