Wegens verhuizing naar Den Haag trekt PvdA-Raadslid Suzanne Piet zich op 11 maart uit de fractie in de gemeenteraad terug. De 24-jarige Piet begon als fractie-assistent haar politieke activiteiten in Amstelveen, maar werd in 2018 raadslid. Zij is sinds haar zestiende al lid van de partij.

In haar fractie heeft zij de portefeuille sociaal domein. Volgens haar brief valt de beslissing haar zwaar. “Ik heb de afgelopen drie jaar dat ik actief was voor de PvdA in Amstelveen ervaren als de meest leerzame periode van mijn leven. Met veel respect heb ik gezien hoe de zorg- en welzijnsinstellingen, scholen, culturele instellingen en sportverenigingen Amstelveen maken tot de mooie stad die het is.”

Meerlanden

Tijdens haar periode vroeg ze aandacht voor schrijnende gevallen. Daarnaast was ze actief bij het selecteren van de kinderburgemeester, het leerlingendebat en als vertegenwoordiger in het Amstel Meerlanden-raadsledenplatform. Ook heeft ze een stadsgesprek geïnitieerd over hoe we in een internationaal Amstelveen elkaar kunnen blijven ontmoeten. Dit stadsgesprek vindt later dit jaar plaats.

Susanne Piet

De reden van haar vertrek volgt uit het feit dat ze binnen haar Rijkstraineeship detacheert naar het woordvoerdersteam van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

In haar brief schrijft ze: “Afgelopen september ben ik begonnen als Rijkstrainee en de kansen die ik binnen dit uitdagende traineeship krijg, wil ik ten volste benutten. Ik wil mij volledig kunnen inzetten voor deze functie en de reistijd beperken.”

2 REACTIES

  1. Misschien moet aan nieuwe kandidaat raadsleden op de kieslijst voortaan gevraagd worden: bent u ECHT van plan 4 jaar in de gemeenteraad te zetelen (of evt wethouder te worden)?

    Maaike Veeningen, Stephanie Schilder, Jeroen Brandes, Tim Lechner en nu dus Suzanne Piet stonden alle 5 op de kieslijsten maar zijn binnen 4 jaar geen raadslid/volksvertegenwoordiger meer om verschillende redenen.

    Voor Stephanie Schilder, Maaike Veeningen en nu dus ook Suzanne Piet geldt dat deze aldus hun eigen carrière belangrijker vinden dan Amstelveen te dienen en het gemeenteraadslidmaatschap en het zijn van volksvertegenwoordiger hebben gebruikt als opstap voor hun verdere carrière (‘leerzame periode’) en aldus kiezersbedrog pleegden. Welke uitleg daar ook bijhoort (zware beslissing…sja ze krijgt daarna minder inkomen?), krijg echt dat gevoel daarbij.

    Wordt Guido Dennenbroek of RTV Amstelveen bestuurslid Henk Bleekemolen nu het nieuwe raadslid?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.