Anderhalf jaar nadat de gehandicapte José Stolwijk, dochter van de in onder meer Keizer Karelpark actieve Paul Stolwijk, enorm pijnlijk in haar been werd gebeten door een gevechtshond, heeft eigenares Janki S. van het dier woensdag een boete van € 500 gekregen. Voorts moet zij aan het slachtoffer € 700 smartengeld betalen. S. verscheen overigens niet ter zitting, maar werd bij verstek veroordeeld.

De bijtpartij liep uit op ernstig letsel, waarvoor José nog steeds bij een pijnkliniek loopt en lijdt aan de door de destijds los lopende hond veroorzaakte verwondingen. Het ongeluk gebeurde in Uithoorn, waar het slachtoffer per fiets op weg was naar haar werk. De eigenares liep daarna door, weigerde haar naam en adres te melden en ook een getuige wist niet waar zij woonde. “Er is wel aangifte gedaan, maar tegen een hond kun je dat nu eenmaal niet doen”, zegt de vader.

Heterdaad

Hij heeft destijds wel posters in Uithoorn opgehangen en lokale media ingeschakeld. Daar kwam wel reactie op, maar om het misdrijf vast te stellen was nu eenmaal een betrapping op heterdaad nodig, al stond vast dat de hond wel had gebeten. De gemeente eiste wel dat het dier werd gemuilkorfd. Het heterdaadje kwam toen een meisje door dezelfde hond rampzalig in haar gezicht werd gebeten. Ook was nog een motorrijder aangevallen. De hond is inmiddels in beslag genomen en afgemaakt. De veroordeelde eigenares heeft veertien dagen om in hoger beroep te gaan.

2 REACTIES

  1. Die eigenares moet gewoon een poosje de bak in. Het niet noemen van je naam is net zoiets als doorrijden na een ongeval in dit geval. Misdadig gedrag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.