In het kader van de serie ‘Blues in de Wijk, een productie van stichting Tpodium, is er vrijdag (17 januari) een optreden van Jimmy’s Gang in wijkcentrum Alleman aan Den Bloeyenden Wijngaerdt 1.

Al bijna zo’n veertig jaar betreden Jimmy Hartman en band de planken van de Nederlandse Bluespodia, maar ook daarbuiten.  De laatste CD draagt de titel ‘Notes from a Blues Planet’. Het repertoire van de band is een dynamische mix van rock, soul, funk en blues.

Jimmy Martin Sterman, zanger entertainer en acteur, speelde al vanaf begin jaren zestig met fenomenen als Herman Brood, Hans Lafaye en in Bands als: Blues 66, IBC, Blues Dimension. Later ook met de gebroeders Laporte (Barrelhouse), Burt van der Meij,  Willem Visser (Binberg), Hans Dulfer en Erwin van Ligten, Nick Vos en vele anderen.

Gang

Zijn ‘GANG’ bestaat uit: Casper de Graaf op toetsen / hammond en zang; Cees van der Laarse op basgitaar (bekend van o.a. Brainbox en diverse bekende formaties); Leadgitarist Pete Becker (goede bekende uit het Haarlemse muziekcircuit) op slagwerk en Pieter Voogt (zang en drums, bekend van Ekseption, Hot Bolshevik, Total Stuff enzovoort).

De band heeft een breed repertoire, dat geënt is op Rhytm & Blues en Southern Rock, waaronder materiaal van de Allman Brothers, Johnny Neel, Joe Bonemassa, Kebmo en Willy de Ville.

https://www.youtube.com/watch?v=9cd8C1d2VuM&list=PLSUHnu8Kt8GUfCgb4CDVhdMmX-AoMPHoT&index=5

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.