Voor delen van de Amsterdamseweg is nu een zogenoemde blauwe zone ingevoerd. Dat geldt tussen de Molenweg en het parkeerterrein naast huisnummer 207. Winkelbezoekers kunnen zo makkelijker hun auto kwijt zodat ze niet in de wijk hoeven parkeren, zegt de gemeente.

De blauwe zone beperkt zich tot een bepaald gebied, zodat bewoners ook nog op de Amsterdamseweg kunnen parkeren. “Zo creëren we een goede balans tussen vakken voor lang parkeren en kort parkeren, zodat de overlast voor omwonenden zo klein mogelijk is en we ook tegemoet komen aan de wens van ondernemers”, legt wethouder Floor Gordon de maatregel uit. “Het is ook veiliger want winkelbezoekers hoeven de wijk niet meer in als ze hun auto kwijt willen.”

De zone komt aan de oostkant voor de huisnummers 118 tot en met 188 en aan de westkant van de weg voor de huisnummers 199 tot en met 207. De blauwe zone geldt tussen 10.00 uur en 17.00 uur van maandag tot en met zaterdag.

Buiten deze tijden kan iedereen  langs de hele Amsterdamseweg parkeren zonder beperkte parkeerduur.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.