Op vrijdag 24 januari 2020 treedt de Engelse Celtic Rock Formatie The Dolmen op in P60. De vijfkoppige Britse band bestaat uit muzikanten die afkomstig zijn van de zuidkust van Engeland, een gebied dat bekend is door zijn piraten- en smokkelaars verleden, zijn steencirkels, zijn prehistorische grafheuvels en zijn Keltische forten.

Deze ruige geschiedenis is verweven met de roots en de muziek van de band. Muziek die ze zelf schrijven, componeren en tot nu toe in eigen beheer uitgeven. Rauwe balladen maar ook krachtige rock nummers wisselen elkaar op het podium af en dat maakt dat de band een breed publiek aanspreekt.

Zang

Drie van de vijf bandleden zingen waardoor er een flinke afwisseling is in geluid en sfeer. The Dolmen voegt daarbij een stevig drumritme, strakke basgitaar, synthesizer, fluit en opzwepende gitaar solo’s. Er wordt gezegd dat The Dolmen een experience zijn, iets dat men moet beleven.
Negen jaar geleden kwamen de muzikanten voor het eerst naar het vaste land van Europa en speelden ze in Groningen op het Keltisch Midzomer Festival. Inmiddels zijn ze een begrip geworden op de alternatieve festivals in Europa. Elk festival dat The Dolmen boekt laat ze regelmatig weer terugkomen en de fanbase groeit gezwind met ieder optreden.

Geen hokje

The Dolmen is niet in een hokje te stoppen, de rock, Gypsy Pagan folk en metal gecombineerd, zorgt voor een geheel eigen sound. De band speelde op menig metal festival in Duitsland, waaronder onder andere op het wereldberoemde Wacken Open Air, op Wacken Winter Nights, een afgeleide daarvan, op Autumn Moon en op Feuertanz. Ook stond de formatie op Glastonbury Festival in Engeland, maar ook in Nederland treedt zij regelmatig op.

Album

Het vorig jaar verschenen en goed ontvangen album Wytches & Cunningfolk won zij awards in Nederland en haar thuisland, het Verenigd Koninkrijk. Deze wintertour brengt de band naar diverse zalen in Nederland. Op 24 januari dus naar P60. Een belangrijk optreden omdat er ook mensen uit de reguliere festival / muziek wereld naar de band komen kijken.
The Dolmen bestaat uit: Taloch Jameson, Lead zanger, gitarist en oprichter van de band;
Josh Elliott, lead gitaar en zang; Kayleigh Marchant, basgitaar en zang; Chris Harris, Drums; Anja Novotny, fluit en keyboard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.