In een zo goed als uitverkochte Schouwburg Amstelveen gaven zondag (15 december) de accordeonorkesten Concertina’s, samen met vier koren, een prachtig kerstconcert. Dirigente was Elly Meekel. Volgens de organisatoren stond verbinding centraal, door het samenspel tussen het orkest en de koren.

Voor de pauze zongen het ruim 70-koppige Amstelveense AdHoc koor en gemengd koor De Meent. Na de pauze de leden van het Amsterdams smartlappenkoor Leedvermaak en het Amstelveense koor Zomaar Gewoon. Er was ook verbinding tussen muziek en beelden, want de essentie van alle nummers werden niet alleen gehoord, maar ook in een powerpoint presentatie weergegeven. Het organisatiecomité bestond uit leden vanuit alle groepen. Dat heeft geleid tot een in de puntjes georganiseerd concert.
De bezoekers werden warm ontvangen door een klein groepje zangers, begeleid door twee accordeonisten die kerstliedjes zongen en speelden bij de ingang van de Schouwburg. Vóór de pauze is een Engelstalig programma ten gehore gebracht met zowel klassieke- als popmuziek. Ook een verbinding, zogezegd. Men hoorde Jesu, joy of men’s desiring, Great is our Joy en Hallelujah van Cohen voorbij komen. Met Happy Christmas werd dit deel afgesloten.

Nostalgie
Na de pauze een Nederlandstalig programma, met een vleugje nostalgie met Kerst in Holland, Kerstdagen van toen en Kerstmis in de Jordaan, vertolkt door soliste Anita. Ook is er een belangrijke rol voor de Dennenboom met soliste Suzanne in Een Kleine Denneboom en Elly Meekel, die even in de rol van verhalenvertelster kroop in een hartverscheurend verhaal over het lot van een Dennenboom. Een medley van bekende kerstliedjes maakte in samenzang de verbinding met de zaal compleet. Elly Meekel bewees opnieuw haar professionaliteit.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.