Na alle individuele genomineerden in allerlei categorieën zijn nu ook die voor de sportvereniging van het jaar bekend gemaakt door AmstelveenSport. Ook die award wordt uitgereikt op het sportgala in februari. Er hebben zich tien clubs aangemeld, waaruit als genomineerde Korfbal Vereniging Amstelveen (KVA), Sporting Martinus en Zwemvereniging de Watervrienden.

Er kwamen ook motivaties binnen van AV Startbaan, i-Turn, Klaverjasclub De Meent, MHC Amstelveen, RODA’23, Stichting Rolstoeldansen Amstelveen en United Amstelveen. De jury –  bestaande uit de raadsleden Marga van Herteryck, Jacqueline Höcker, Anne-Mieke van der Vet, Wil Roode en Victor Frequin en burgerraadslid Clint Nieuwendijk, alsmede beleidsmedewerker sport Tjipke Bokma en voorzitter Heleen van Ketwich Verschuur, directeur AmstelveenSport – zegt onder de indruk van de inzendingen van iedere afzonderlijke vereniging te zijn. ‘Veel verenigingen laten zien sociaal betrokken te zijn, een buurtfunctie te vervullen en rookvrij te zijn of te worden. De keuze was daardoor moeilijk, maar wel unaniem’.

Rookvrij

Over de genomineerde verenigingen zegt de jury dat deze zonder uitzondering een grote bijdrage geleverd hebben aan Amstelveen, bij uitstek het clubgevoel vertegenwoordigen en zich als eerste inzetten voor een rookvrij Amstelveen. Zij droegen bij aan acceptatie en gemeenschapszin en maatschappelijke betrokkenheid en hebben dat getoond, vindt de jury.

Tijdens het Amstelveens Sportgala op 24 januari wordt bekend gemaakt welke vereniging zich “Sportvereniging van het jaar 2019” mag noemen en de wisselbeker en de cheque van € 2.500 in ontvangst nemen van sportwethouder Rob Ellermeijer. Het Sportgala is alleen op uitnodiging te bezoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.