Eindelijk is er overeenstemming bereikt met marktpartij Getnet over een sneller internet in de buitengebieden, inclusief het Amsterdamse Bos, van Amstelveen. In het voorjaar van 2020 wordt naar verwachting de glasvezel aangelegd. Dat is een snelle aanleg volgens de gemeente, nadat er geruime tijd geleden alweer een  bijeenkomst was gehouden in Brasserie Paardenburg over het probleem onder leiding van wethouder Rob Ellermeijer.

Die zegt nu het belangrijk te vinden dat álle inwoners van Amstelveen over een goede internetverbinding beschikken. “Het is een eerste levensbehoefte geworden die in de toekomst alleen maar groter wordt”, zegt hij. “Denk bijvoorbeeld aan wat we nu allemaal online doen ten opzichte van tien jaar geleden.”

 

 

De bereikte overeenstemming met een marktpartij is overigens gesloten door een bewonersgroep die zich inzet voor de aanleg van glasvezel in de gebieden. Getnet, waarvoor die groep heeft gekozen, is een zusterorganisatie van Terrado Networks, met een zetel in Amstelveen. Vorige week presenteerden de groep en Getnet de plannen aan de zeventig bewoners van de buitengebieden die naar Brasserie Paardenburg waren gekomen.

 

De gemeente startte al in 2017 een onderzoek naar de digitale bereikbaarheid en specifiek de te behalen internetsnelheden in Amstelveen. Op basis daarvan besloot zij naar haar zeggen de aanleg van glasvezel in de buitengebieden te stimuleren.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.