Amstelveen heeft nu zijn eerste ‘blaashal’, een tijdelijke sporthal die wordt opgeblazen. Sportwethouder Rob Ellermeijer opende hem dezer dagen door de eerste penalty te nemen. Er waren veertig kinderen bij voor de training van hockeyvereniging Myra, die erna begon.

De blaashal is door AmstelveenSport op de velden van MHC Amstelveen neergezet, als tijdelijke sportaccommodatie in de vorm van een halve ballon. De wordt met 120 zware ijzeren ankers aan de grond gehouden. De hal is 58 meter lang, 45 meter breed, bijna 10 meter hoog en biedt plaats aan twee zaalhockeyvelden. Op 5 en 6 december werd de hal door medewerkers van AmstelveenSport en vrijwilligers opgebouwd.

Tweeledig doel

De blaashal lost niet alleen het probleem van een nijpend gebrek aan zaalruimte voor zaalhockey op, maar kan ook tijdens de verbouwing van de school door het Hermann Wesselink College gebruikt worden als gymlocatie. Zaalhockey is overigens zeer populair en een snel groeiende tak van sport. Hockeyverenigingen kampen daardoor in de winter met het tekort aan beschikbare zaalruimte in Amstelveen. Hockeyverenigingen MHC Amstelveen, Myra, HIC en Pinoké gaan de blaashal gebruiken.

“Wat een historische dag,”, zei Ellermeijer. “Goed te zien dat Amstelveense verenigingen voor zaalhockey niet langer buiten de gemeentegrenzen hoeven te zoeken.”

Meer informatie over de blaashal en de beschikbaarheid overdag: Bianca Noordman, 088-8585155, verhuur@amstelveensport.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.