Twee inzamelingsacties voor de Voedselbank zijn er zaterdag 14 december beide bij Albert Heijn filialen.  Leden van de Lions club Mingle houden hun jaarlijkse kerstinzameling bij AH aan de Amsterdamseweg. En vrijwilligers van de Voedselbank houden er een bij AH in het Stadshart.

Van 10.00 tot 16.00 uur  vragen leden  van de Lions club en vrijwilligers van de Voedselbank bij de ingang van de supermarkt aan de klanten of zij bij het doen van hun boodschappen één of meer producten extra willen kopen en willen doneren. De klanten ontvangen van de vrijwilligers een lijstje met producten waar grote behoefte aan is.

De te doneren producten kunnen tezamen met de boodschappen afgerekend worden aan de kassa. Bij de uitgang staan er weer vrijwilligers klaar om de extra ingekochte artikelen van de donateur in ontvangst te nemen.

De voedselbank heeft steun hard nodig, zegt de organisatie. “Niet alleen in voedsel, maar ook financieel.” Informatie: www.voedselbankamstelveen.nl

De Lions club zegt  dat het publiek bij het inslaan van wekelijkse- of kerstboodschappen bijvoorbeeld een potje pindakaas, kerstbrood, pak koffie, doosje theezakjes of een zak rijst extra moet kopen en dat bij het verlaten van de winkel bij één van de Lions leden voor de Voedselbank achter te laten.

Lions Club President Rutger de Groot over de actie: “Alweer voor het achtste jaar ondersteunen wij van harte deze mooie actie en ieder jaar weer worden wij verrast door de goedgeefsheid van de winkelende Amstelveners. Het kost ons dan ook weinig moeite hier Lions leden voor op de been te krijgen. Het overgrote deel van het publiek doet graag mee en het is hartverwarmend te zien hoe jong en oud zich achter deze actie scharen. Dat maak je als Lion graag mee en zet je je enthousiast in.”

Lions  Club
Afgelopen september is het 57e clubjaar van deze club in gegaan die zich door de vijf decennia heen op verscheidene wijze heeft weten manifesteren in het Amstelveense. De club stond onder andere mede aan de basis van de realisatie van het lokale ziekenhuis, initieerde het zwemmen voor blinden, kwam in actie voor De Schakel, verraste vrijwilligers met feestavonden en realiseerde Amstelveen Culinair. Niet bepaald een saaie vergaderclub, zegt de organisatie. Het motto van de Lions ‘We Serve’ zegt zij door de jaren heen al op velerlei wijze gestalte te hebben gegeven.

Bij AH van de Linden kan men leden van Lions Club Amstelveen aanspreken. Die kunnen dan meer vertellen over het wezen van de Lions in ’t algemeen en hun club in het bijzonder.

.

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.