Fietsen is tegenwoordig geen pretje in Amstelveen. Het was raadslid Lennart de Looze van GroenLinks die dat zei in een raadscommissie. “De fietser is bij de vele omleidingen die er nu zijn altijd het kind van de rekening”, vond hij. Verkeerswethouder Rob Ellermeijer was het eigenlijk wel met hem eens en zei het ‘vervelend’ te vinden dat fietsers enorm veel moeten omrijden.

Lennart de Looze

De Looze noemde enkele knelpunten, zoals het al meer dan een jaar (gedeeltelijk) afgesloten Zwartepad, de voor fietsers onbruikbaar geworden Bosrandweg en het Knooppunt Ouderkerkerlaan. Wat de Beneluxbaan betreft constateerde hij dat automobilisten min of meer in de watten worden gelegd, maar wielrijders geenszins. “De keuzes die worden gemaakt, vallen altijd voor fietsers negatief uit”, zei hij.

Toelichting

Volgens Ellermeijer staat bij al die keuzes de verkeersveiligheid voorop. De Loozes signaal over de Bosrandweg wordt door hem in het gesprek met eigenaar Provincie Noord-Holland meegenomen, zei hij. Wethouder Foor Gordon meldde op z’n vroegst volgend voorjaar (“afhankelijk van externe factoren”) het Zwartepad weer open gaat. Maar De Looze leek zijn ontevredenheid te blijven houden. Jammer, die houding, ondanks haar ‘zorgvuldige toelichting’, vond wethouder Gordon.

2 REACTIES

  1. Maak van die stomme #trambaan (die zelden wordt gebruikt) een fraaie, rechte, rechtstreekse, veilige fietsbaan tussen Uithoorn – Amstelveen – Zuidas – Amsterdam.

  2. Volgens mij verplaatst Gordon zich erg weinig per fiets door Amstelveen. Het is vaak een puinhoop , waardoor je soms een flink eind moet omfietsen en alles ligt tegelijk open. Ik begrijp dat het soms onvermijdelijk is, maar probeer dan zo’n route zo gauw mogelijk weer open te krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.