Zoals B&W allang hebben aangekondigd en er regelingen tegen getroffen, meldt nu ook de PvdA tegenhuisjesmelkers te zijn. PvdA-Raadslid Arnout van den Bosch de vooral aan kamerhuurders, die vaak de dupe zijn. Hij heeft er vragen over gesteld aan wethouder Rob Ellermeijer van Wonen (VVD).

Arnout van den Bosch (PvdA)

Het huren van een kamer kan, als tijdelijke oplossing, kan een prima alternatief zijn voor wie niet meteen een normale woning kan vinden en voor studenten, vindt Van den Bosch. Maar het gaat volgens hem vaak mis met zogenoemde huisjesmelkers. Kamers moeten volgens hem betaalbaar zijn.

Problemen

Hij geeft toe dat er sinds januari in Amstelveen nieuwe regels voor kamerverhuur gelden. Er is nu een vergunning voor vereist en inmiddels is een enorme stroom aan vergunningaanvragen op gang gekomen. “Problemen door te grote aantallen huizen met kamerverhuur dicht bij elkaar moeten worden voorkomen. Binnen een straal van 50 meter van de woning mag geen andere woning met kamerverhuur zijn en in appartementencomplex mag niet meer dan 10% van het pand als kamers verhuurd worden”, praat Van den Bosch de regeling na. “Ook zijn er bijvoorbeeld eisen om geluidsoverlast tegen te gaan. De PvdA vindt het belangrijk om goed in de gaten te houden hoe dit loopt.”

Krapte

Maar waar hij zich meer zorgen om maakt, is het gedrag van huisjesmelkers. Die maken misbruik van de krapte op de woningmarkt”. Hoewel onder meer dáártegen de regelingen waren gericht, werken die kennelijk niet. “In de media is regelmatig te lezen over slechte dienstverlening, achterstallig onderhoud en veel te hoge huren bij kamerverhuur. Die worden momenteel nog niet meegenomen in de beoordeling van vergunningaanvragen. Wij vinden het belangrijk dat kamerhuurders beschermd worden tegen malafide huisjesmelkers en willen die buiten de deur houden.”

1 REACTIE

  1. Helemaal mee eens, maar geldt dit ook niet voor de gemeente zelf , die constant maar vergunning verleent voor de bouw van huizen en appartementen die voor mensen met een normaal salaris onbereikbaar zijn geworden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.