Met de ‘December Voorelkaar Weken’ hoopt de Vrijwilligerscentrale extra vrijwilligers in de decembermaand te krijgen om iets voor een ander te doen. Tussen 11 en 20 november kan men speciale klussen voor die maand plaatsen op de site van Amstelveenvoorelkaar.nl. Daar verschijnt namelijk een overzicht.

De tijd van gezelligheid is niet voor iedereen weggelegd in de decembermaand, redeneert de centrale die tegenwoordig onder de naam ‘amstelveenvoorelkaar’ werkt. Daarbij wordt gedacht aan eenzame ouderen, vluchtelingen en mensen die financieel niet of nauwelijks rond kunnen komen. Die kan men dan een kaartje sturen. kerstversiering bij hen ophangen, kerststukjes maken, een winterverhaal voorlezen, helpen tijdens de kerstviering, een winterwandeling maken of oliebollen bakken.

Overzicht

Omdat december nu eenmaal de maand vol emotie is, die men in de rest van het jaar veel minder vindt, organiseren in Amstelveen en Aalsmeer diverse clubs in deze periode veel activiteiten. “Daar is vaak hulp van vrijwilligers bij nodig”, meldt de Vrijwilligerscentrale, die nu eenmaal op dat gebied een gat in de markt zag. “Wij zorgen voor een overzicht van alle december klussen waar nog vrijwilligers voor nodig zijn.”

 Klus

Wie zijn ‘klus’ wil laten registreren moet, als het aan de centrale ligt,  een pakkende titel bedenken met daarin ook de datum en eventueel tijd, alsmede een korte, aansprekende omschrijving van de klus en wat de vrijwilliger moet gaan doen en waarom is dat zo leuk is. Lukt het niet om de klus zelf online te plaatsen, dan wil de centrale daarbij helpen. Daarvoor moet men zich vóór maandag 18 november melden bij mrijerkerk@vrijwilligerscentrale-amstelland.nl. Daar kan men ook met alle vragen terecht.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.