Er is wéér een nieuw soort helden uitgevonden. Want wat vroeger gewoon nabuurschap of medemenselijkheid heette, is tegenwoordig heldendom. Alleen al omdat senioren volgens de overheid zo lang mogelijk zelfstandig moeten blijven wonen en de verzorgingshuizen zin verdwenen, zijn zij genoodzaakt ook zelf boodschappen te doen. Maar los daarvan willen ouderen daar ook zo lang mogelijk mee aan de slag.

Hetgeen zij vaak niet goed kunnen. Ook daarvoor zijn dus vrijwilligers nodig, om te helpen. ‘Boodschappenhelden’ heten die nu. Amstelveenvoorelkaar (de naam waaronder de Vrijwilligerscentrale zich presenteert) en Albert Heijn zijn naar die ‘helden’ op zoek.

AH

Om inwoners van Amstelveen die dat nodig hebben te helpen met hun wekelijkse boodschappen. Tijdens actiemaand oktober was het team van Amstelveenvoorelkaar regelmatig aanwezig in de winkels van Albert Heijn om klanten te enthousiasmeren Boodschappenheld te worden. En wethouder Marijn van Ballegooijen van Zorg en Welzijn Marijn kwam zelf helpen in Albert Heijn Maalderij. “Het is mooi als we uit solidariteit een beetje op elkaar letten en ouderen helpen om mee te blijven doen in de maatschappij,” vindt hij.

Twee soorten

Intussen zijn er nog steeds helden nodig. Die zijn er blijkbaar in verschillende soorten. Amstelveenvoorelkaar zoekt namelijk ‘Superhelden’ en ‘Flexibele helden’. De eersten doen elke week boodschappen met een ouder of hulpbehoevend iemand, de ‘Flexibele helden’ hebben maar af en toe tijd daarvoor. Wie ook een ‘Boodschappenheld;  wil worden, kan kijken op www.amstelveenvoorelkaar.nl/AH.

2 COMMENTS

  1. En maar weer vrijwilligers! Hoeveel zijn er wel niet en voor hoeveel uur zijn ze wel niet bezig?
    Hoepel alsjeblieft op met dat popie jopie taalgebruik van “ helden”, zeg! Wat een geleuter.

  2. De grootste helden zijn die van de SP. Kaarten belangeloos altijd schrijnende misstanden aan, altijd op de bres voor zielige oorlogsvluchtelingen, geven de hongerigen onder ons te eten etc.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.