Op donderdag 14 november (19.30 uur) wordt Miriam Guensberg bij Boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg geïnterviewd door Ivan Borghstijn over haar boek ‘Held zonder vaderland’ over haar vader Dolek die – zoals de ondertitel aangeeft – ‘Pools, Joods en bevrijder’ was.

Miriam Guensberg

Dolek Guensberg streed als arts bij de Eerste Poolse Pantserdivisie. Bij de bevrijding van Zuid-Nederland ontmoette hij zijn grote liefde. Na de oorlog bouwde hij met haar een nieuw bestaan op in Twente en werd hij een van Nederlands eerste anesthesisten. Over de Holocaust en de oorlog spreekt hij nog zelden. Miriam Guensberg dook als biografe in het bewogen leven van haar vader. Ze zocht in brieven en documenten en reisde naar zijn geboortedorp Nowy Targ.

Miriam Guensberg (1950) is filosofe en schrijfster. Haar romans zijn door de pers altijd zeer positief ontvangen, ze stonden meermaals op de longlist voor de

Libris Literatuurprijs

De roman ‘Poolse tranen’ bereikte de shortlist van de Wizo-Literatuurprijs. Ivan Borghstijn interviewde de afgelopen dertig jaar talloze schrijvers en werd in 2008 genomineerd als Beste Boekverkoper.  Na afloop van het interview is er gelegenheid om in gesprek te gaan met de auteur en zal zij haar boek signeren. Voor hapjes & drankjes wordt gezorgd. Entree: € 7,50. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via boekhandelblankevoort@planet.nl en 020 6455694.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.