Het is in Elsrijk eigenlijk begonnen. Stadsdorp liet een rapport ontwikkelen over de maatregelen die nodig zijn voor senioren. Het concept ‘Uit Voorzorg,  heeft nu ook Keizer Karel Park (KKP) bereikt en er worden twee informatieavonden gehouden in de Buurtkamer van de wijk aan de Lindenlaan 75.

Die avonden worden gehouden op de woensdagen 6 en 13 november (19.30 uur). De achterliggende gedachten bij Elsrijk was dat Nederland in de komende jaren in hoog tempo gaat vergrijzen. Vandaar he initiatief van een groep om elkaar op weg te helpen naar een prettige oude dag. Uit Voorzorg is in feite en plan om alles van tevoren voor de toekomst goed te regelen.

Vallen

De eerste avond gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over de te nemen maatregelen. Bijvoorbeeld het voorkomen van vallen, zowel in  huis als buiten op straat. Is een woning eigenlijk wel geschikt om er te blijven wonen? Op de tweede avond geeft het Rode Kruis informatie over het belang van het hebben van een Testament of een Levenstestament. De toegang is op beide avonden gratis, inclusief koffie en thee.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.