Omdat bewoners in de buurt er massaal tegen waren, gaat de afsluiting van de Nesserlaan niet door. De gemeente heeft haar plannen daartoe gewijzigd. De afsluiting was onderdeel van de geplande verdubbeling van de Bovenkerkerweg. Maar tijdens gespreksavonden bleken bewoners er tegenstanders van te zijn.

“Voor de aansluiting van de Nesserlaan op de Bovenkerkerweg waren verscheidene goede varianten uitgewerkt: zegt verkeerswethouder Rob Ellermeijer. “Bewoners in Nes aan de Amstel, Waardhuizen en Middenhoven vonden de gedeeltelijke afsluiting van de Nesserlaan geen goed idee. Daarom is een andere variant gekozen. De Nesserlaan blijft zoals die nu is.”

Bestemmingsverkeer

In de oorspronkelijke plannen zou het verkeer op het westelijke deel van de Nesserlaan beperkt worden tot bestemmingsverkeer. Het verkeer uit Nes aan de Amstel zou via een nieuwe verbinding tussen Gondel en de Nesserlaan van en naar Amstelveen rijden. “Hier was veel bezwaar tegen. Deze doorsteek komt er daarom niet. Bij de kruising van de Nesserlaan met de Bovenkerkerweg komen verkeerslichten en opstelvakken,” zegt Ellermeijer.

Achtergrond

De Bovenkerkerweg wordt verdubbeld op het gedeelte 200 meter ten noorden van de Nesserlaan tot 200 meter ten zuiden van de Burgemeester Wiegelweg. Dat heeft te maken met het bij de Kegel gekomen Nationaal Tenniscentrum. Maar volgens de gemeente staan en stonden er toch al dagelijks files in de ochtend- en avondspits. “Een verdubbeling zorgt voor een betere verkeersveiligheid”, zegt Ellermeijer. “Bovendien zullen de files naar verwachting afnemen en er komt een betere ontsluiting van de Westwijk, het bedrijventerrein Legmeer en het Nationaal Tennis Centrum.” Naar een meer optimale ontsluiting voor bewoners aan de Hugo de Vriesweg en omgeving doet de gemeente nog onderzoek.

De nieuwe voorkeursvariant is dinsdag vastgesteld door B en W en wordt binnenkort zes weken ter inzage gelegd. Omwonenden worden opnieuw uitgenodigd voor een informatieavond.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.