Omgaan met onbegrepen gedrag bij dementie. Daarover gaat het in het Alzheimer Café op donderdag 24 oktober (19.30 uur) in Zonnehuis ‘De Luwte’ aan Wimbledonpark 361. Gespreksleider Jos Heeremans praat daarover met José Groenendaal, individueel thuisbegeleider bij de Zonnehuisgroep Amstelveen.

Mensen met dementie doen soms dingen die je niet snapt, zeggen de organisatoren. Dat is lastig verzorgers en omgeving. Ongeveer 85 procent van de mensen met dementie krijgt te maken met stemmingsproblemen zoals depressie, angst, lusteloosheid en prikkelbaarheid. Ook impulsief en ontremd gedrag kan voorkomen. Dus leven met iemand met dementie betekent vaak leven met een veranderende naaste.

Bijsturen?

Dat kan de patiënt niet kan helpen, het veranderende gedrag hoort bij de ziekte. Maar de vraag is hoe de mantelzorger daarmee omgaat. Moet die ingrijpen, bijsturen, of het laten gebeuren? En hoe verwerkt men  het als een partner een ander mens geworden is? Wie kan daarin ondersteuning geven en kan het onbegrepen gedrag worden beïnvloed door medicatie of dagbesteding?

José Groenendaal legt de gedragsveranderingen die kunnen voorkomen uit en wat dat voor de mantelzorgers en naasten kan betekenen. Er is uiteraard ruim gelegenheid om uw vragen te stellen.

Zaal open vanaf 19.00 uur. Men hoeft zich niet aan te melden en kan gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.