Ze is 31 en had nog steeds geen huis. Maar het wachten daarop is nu ten einde doordat zij gebruik maakte van de enkele maanden geleden door wethouder Rob Ellermeijer van Wioneh ingevoerde regeling voor 28 tot 34 jarigen die, wegens krapte in de sociale huurmarkt, nog steeds bij hun ouders wonen. In aanwezigheid van de wethouder en haar familie (foto) tekende Tamarah Benjama als eerste uit die groep een huurcontract.

“Dat we nu de eerste sleuteloverdracht hebben is een mooi resultaat”, vindt Ellermeijer. “We hopen dat we binnenkort meer woningzoekenden via directe bemiddeling met deze maatwerkregeling aan een woning kunnen helpen.”

Maatwerk

De zogenoemde ‘Maatwerkregeling voor 28-34 jarige woningzoekenden’ kwam in samenwerking met corporatie Eigen Haard tot stand en is bedoeld om jongvolwassen naar een woning te geven. Het is een groep die al jaren actief naar een woning zoekt en dreigt tussen de wal en het schip te raken omdat men na de 28ste verjaardag niet meer in aanmerking komt voor het huren van een woning met een tijdelijk jongerencontract.

Criteria

De gemeente vroeg in maart jongvolwassenen zich te melden. In juli bleken 37 Amstelveners te voldoen aan de criteria. Zij krijgen eenmalig nu een passende sociale huurwoning aangeboden. De gemeente heeft met Eigen Haard afgesproken dat dit jaar de eerste woningen beschikbaar komen voor deze maatwerkregeling. Degenen die het langst ingeschreven staan bij WoningNet worden het eerst geholpen. De rest is vanaf volgend jaar aan de beurt.

De maatwerkoplossing voor deze specifieke groep is onderdeel van de Uitvoeringsregels Wonen Amstelveen 2018, die sinds februari van kracht zijn.

3 REACTIES

  1. Hoe durft men met dit propagandastuntje naar buiten te komen, terwijl er honderden zijn die jaren staan ingeschrijven verpatst de gemeente haar weinige grond voor idioot hoge prijzen, want het moet marktconform ( de heilige koe)zijn, maar de gemeente heeft zeker totaal geen verplichtingen tov al haar modale bewoners.

  2. De heer Ellermeijer geeft in een ander bericht aan dat er genoeg sociale huurwoningen zijn in Amstelveen, maar door het scheefwonen zijn die niet beschikbaar, daar kan hij toch niet mee wegkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.