Om te blijven uitstralen dat de gemeente lesbische en homoseksuele personen, transgenders en biseksuelen een warm hart toedraagt wordt in oktober de tentoonstelling ‘With Pride’ naar Amstelveen gehaald, over ‘40 jaar LHBTI-strijd’. Om ook hier bewustwording ‘voor de positie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mensen, transgenders en intersekse personen’ te helpen creëren, zegt de gemeente. De expositie is van 12 oktober tot en met 24 november op zaterdag en zondag gratis te bezoeken van 12.00 uur tot 17.00 uur in Ateliers 2005 aan de Van Weerden Poelmanlaan 4.

Het blijkbaar eerder daarover geïnformeerde Magazine Amstelveenz, waaraan de burgemeester als columnist meewerkt, wijdt goeddeels een nummer aan LHBTI.

Resultaten

De tentoonstelling is een initiatief van stichting IHLIA LGBT Heritage (Internationaal Homo / Lesbisch Informatiecentrum en Archief) ter gelegenheid van het jubileum en bevat persoonlijke verhalen en foto’s van pioniers die destijds bij de eerste protesten waren. ‘With Pride’ laat volgens de gemeente zien wat individuen door de jaren heen hebben bereikt en wat hun strijd heeft opgeleverd voor de LHBTI’ers en de samenleving.

Dittrich

Op vrijdag 8 november (20.15 tot 22.00 uur) geeft Boris Dittrich, voorvechter voor de rechten van LHBTI’ers, schrijver en politicus, een lezing over zijn boek ‘Elke liefde telt’ in de bibliotheek aan het Stadsplein. Het boek gaat over zijn ervaringen bij de internationale organisatie voor mensenrechten: Human Rights Watch. In oktober en november vertoont de bibliotheek films met LHBTI-thematiek.  Tijdens voorleessessies voor kinderen maakt de bieb gebruik van het boekje “Het lammetje dat een varken is”.

Wie alvast een voorproefje willen zien van de tentoonstelling kan al terecht in de Keizer Karel Galerie onder de A9 in het Stadshart. Daar zijn foto’s uit de collectie van ‘With Pride’  te zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.