“Een aanwinst voor onze wijk”, zei de directeur van de school Het Palet-Zuid. Twee leerlingen en cultuurwethouder Herbert Raat onthulden donderdag daarna het beeld ‘Drie Kleine Kleutertjes’. Hij gaf eerst bloemen aan Karin de Koning, die er de oorzaak van is dat het beeld op een grasveld op de hoek van de Van der Leek- en de Benderslaan staat, dicht bij Het Palet.Zij is medewerkster van SAKB Ateliers en ontdekte dat het kunstwerk in een gemeentelijk depot terecht was gekomen.

ROC

Vorig jaar schreef zij verhalen over kunstwerken in Keizer Karelpark en ontdekte daarbij dat ‘Drie Kleine Kleutertjes’, vroeger bij het voormalige Nova College ROC, wegens de sloop daarvan was verdwenen. Waar zou dat zijn gebleven? Tijdens haar speurtocht, vertelde ze bij de onthulling, kwam ze er achter dat het in een depot stond. Het zou niet alleen leuk zijn als het in de wijk terug kwam, maar dan ook bij een school. Aldus geschiedde.

Natekenen

Kinderen van Het Palet probeerden het beeld donderdag na te tekenen. De ezels daarvoor waren beschikbaar gesteld door de Stichting Amstelveense Kunst Belangen (SAKB), die ook de vrijwilligers leverde om de leerlingen bij hun creatieve activiteiten te steunen. Alle beelden in de wijk staan overigens op amstelveenweb.nl. Drie Kleine Kleutertjes kreeg dus in feite nieuwe buren. . “Het wordt dus een echt Burendagfeestje”, zeggen ze bij SAKB en Het Palet.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.