Organisaties en bedrijfsleven haken in op de Week van de Eenzaamheid, die in Amstelveen Week van de Ontmoeting heet en waarin allerlei zweverige happenings gaan plaats vinden om de (komt ie weer) broodnodige verbinding tussen inwoners te stimuleren. Directeur Frans Huissen van de regionale Vrijwilligerscentrale, tegenwoordig onder meer Amstelveenvoorelkaar geheten, kan er met een nevenfunctie als presentator van de talkshow BV Amstelveen op 23 september (17.30 uur in de bibliotheek aan het Stadsplein) volop reclame voor maken.

Frans Huissen

De Week van de Ontmoeting is door welzijnsinstelling Participe Amstelland bedacht. Een positieve omkering van het begrip eenzaamheid, vindt Huissen. Die was bij de raadsverkiezingen wethouderskandidaat voor GroenLinks en ontvangt in zijn programma onder meer de nieuwe  burgemeester van Amstelveen. Als vraag naar de bekende weg meldt hij alvast dat hij aan de eerste burger gaat vragen hoe belangrijk die het vindt dat stadgenoten elkaar kennen. Afgezien dat de burgemeester zich op die vraag kan voorbereiden, zou het natuurlijk echt nieuws zijn als de burgemeester zou zeggen dat het hem absoluut niet interesseert hoe inwoners tegenover elkaar staan. Dat antwoord is niet te verwachten, die in elk geval dat deel van de talkshow is volstrekte onzin. Nou ja, reclame voor de Vrijwilligerscentrale misschien.

Huissen ging vast met de microfoon de straat op en laat nou veel Amstelveners beweren dat iets voor de ander doen heeeeeeeeeel belangrijk is. “Als je elkaar niet kent, wordt je eenzaam”, was volgens Huissen één reactie. Overigens zullen de reacties wel geselecteerd zijn op reclamegehalte voor de show.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.