De herfsteditie van de door AmstelveenSport georganiseerde zogenoemde 11 parkentocht herfsteditie staat in het teken van het stappentellen. De eerste wandeling (van 45 minuten) daarvan is op dinsdag 8 oktober om 10.00 uur. Er wordt gewandeld onder professionele begeleiding. Er wordt behalve elke dinsdagochtend op donderdagmiddag om 13.30 uur gewandeld, steeds vanaf een andere locatie in Amstelveen. Kijk voor het volledige programma op www.amstelveensport.nl/events/11-parkentocht-herfsteditie. De uitleg voor de stappenteller app en de 11 parkentocht wandelingen kosten € 1,- per persoon per keer.

Dr. Yoshiro Hatano kwam tot de conclusie dat een mens gemiddeld zo’n 6.000 stappen per dag zet. Om gezond te leven, zouden dat er eigenlijk 10.000 moeten zijn. Die 4.000 extra stappen komen ongeveer overeen met een half uurtje stevig wandelen. Tijdens de 11 parkentochten komt men er met behulp van zijn mobiele telefoon achter, hoeveel stappen per dag worden gezet.

Uitleg

Voordat op 8 oktober de 11 parkentocht begint, wordt men geholpen met uitleg over het stappentellen per telefoon. Op dinsdag 1 oktober om 10.00 uur en donderdag 3 oktober 13.30 uur kan men daarvoor naar de Beweegbox op Sportlaan 29 komen. In vele gevallen staat er overigens al een standaard stappenteller op de telefoon, Die wordt “Gezondheid” of “Health” genoemd. De organisatoren laten zien waar de app staat. Wie hem niet heeft, krijgt hulp bij het installeren van een gratis stappenteller Appe uit de App Store of Playstore.

Voor de installatie van een stappenteller op de telefoon heeft men waarschijnlijk zijn Apple ID en wachtwoord voor de App Store nodig of inlognaam en wachtwoord voor de Playstore. Aanmelden voor uitleg op dinsdag of donderdag is gewenst, opdat men met voldoende mensen aanwezig is om u te helpen. Aanmelden door een e-mail te sturen naar info@amstelveensport.nl, onder vermelding van “Uitleg stappenteller”, voor- en achternaam, telefoonnummer en de dag waarop men komt (dinsdag of donderdag).

Aanmelden voor de wandelingen is niet nodig. Voor meer informatie: Mieke Regelink m.regelink@amstelveensport, 088-8585104

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.