Over bewegen en actief er op uit gaan bij dementie gaat deze keer het Alzheimer Café. Het wordt donderdag 26 september (19.30 uur) gehouden in Zonnehuis ‘De Luwte’, Wimbledonpark 361. De zaal open vanaf 19.00 uur en aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

Gespreksleider Job van Amerongen zal met gastspreker Mieke Regelink het belang van bewegen en uitjes bespreken. Regelink is werkzaam bij het AmstelveenSport en Participe Amstelland en gespecialiseerd in ‘bewegen voor ouderen’.

Uitjes

Bewegen is belangrijk voor het lichaam. Niet-bewegen is zelfs slecht voor mensen met dementie, zowel voor hun lichamelijke als hun mentale fitheid. En iedereen kan bewegen, hoe kwetsbaar of beperkt men ook is. Maar ook er actief op uit gaan is van belang voor de mentale fitheid. Voor mantel­zorgers is het belangrijk uitjes regelmatig in te plannen: wandelen of sporten, alleen, met partner of met een vriend(in).

Stimuleren
Het kan moeilijk zijn iemand met dementie letterlijk en figuurlijk ‘in beweging’ te krijgen, apathie is een symptoom van dementie. Tijdens het Alzheimer Café krijgt men een antwoord op de vraag hoe iemand met dementie dan toch stimuleren is om te bewegen. En aan wat voor soort activiteit daarbij dan is denken en wie kunnen daarbij kunnen ondersteunen.

Mieke Regelink laat bezoekers zien wat bewegen doet voor het brein en waarom de invloed van beweging en uitstapjes zo positief is voor het welbevinden. Maar ook biedt handvatten aan om mensen op een passende manier aan het bewegen te krijgen. Uiteraard is er ruim gelegenheid om vragen te stellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.