Er is nu een koepel gevormd voor die organisaties: de talkshow BV Amstelveen, de stichting Stadsverhalen en de door de de Stadshartkerk gestarte beweging iMove. De koepel heet AmstelveenSpreekt en wordt afgetrapt tijdens de talkshow van BV Amstelveen op maandag 23 september (18.00 uur) bij boekhandel Venstra aan het Stadsplein.

Doel van AmstelveenSpreekt is volgens hoofdredacteur Joop Simons van BV Amstelveen maandelijks evenementen te organiseren waarin ‘verdieping, ontmoeting en verbinding’ centraal staan. De evenementen voor ontmoeting zijn ‘voor en door Amstelveners’ voegt hij er aan toe. Over ‘verbinding en ontmoeting’ gaat volgens hem ook de talkshow op 23 september. Daar wordt onder meer de nieuwe burgemeester geïnterviewd door Freek van der Linden.

Inloop op 23 september vanaf 17:30 uur. Na afloop is er vanaf 19:00 uur een borrel ‘om elkaar verder te ontmoeten en door te praten’, roept de organisatie Amstelveners toe.

Kerk

 De Stadshartkerk, op zondagmorgen om 10.30 uur samenkomend in De Schakel, startte iMove in juni. Naar zij nadrukkelijk zegt niet om zieltjes te winnen maar om maandelijks een evenement met een spreker te organiseren over een actueel thema. “Waarbij onze stelling is dat men altijd weggaat met minimaal 1 nieuw inzicht en 1 praktische toepassing waar je morgen direct mee aan de slag kunt.”, zegt de kerk, die ‘iets goeds’ wil doen ‘voor mede Amstelveners die op zoek zijn naar zingeving, verbinding en verdieping.”

Het christelijke geloof is ‘soms’ één van de invalshoeken waar vanuit wij het centrale thema belichten. Tot nu toe werd gesproken over o.a. Positiviteit & Geluk, Tijd & Aandacht, Vertrouwen en Rituelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.