De pers mocht er in geen geval bij, want er werden heel persoonlijke dingen besproken, vertelde wethouder Martijn van Ballegooijen achteraf. Zo persoonlijk dat er ook achteraf blijkbaar wel een persbericht met foto aan werd gewijd en naar diezelfde media gestuurd. Het was woensdag in De Bolder een geslaagd ‘stadsgesprek’ ver het minimabeleid  is de boodschap. Waarom dat geslaagd was en op welke vragen dan antwoord werd gegeven, blijft geheim.

Er is in de Bolder gesproken met inwoners die gebruik maken van de verschillende minima-regelingen. Volgens het gemeentelijke persbericht was de centrale vraag of de gemeentelijke minimaregelingen in lijn zijn met de behoefte van de doelgroep. En ja hoor, dat is goeddeels volgens de gemeente het geval. Alleen zagen de deelnemers knelpunten bij een computer voor elk kind en bij mondzorgkosten.

Netwerk

Amstelveenblog.nl was wel als ongenode gast aanwezig bij een vorige zogenoemde werkconferentie, waarvoor ook de pers niet was uitgenodigd, waarop het Stadsgesprek van woensdag een vervolg was. Daar waren allerlei organisaties die zich met minima bezig houden vertegenwoordigd, zoals Participe, Cliëntenraad Minima Amstelveen, het Financieel café en de Voedsel- en Kledingbank. “De ideeën die toen door de netwerk-partners naar voren werden gebracht zijn getoetst bij de doelgroep”, wil de gemeente nog wel kwijt.

Persoonlijk

Marijn van Ballegooijen zegt dat de deelnemers openhartig en met zeer persoonlijke verhalen over het minimabeleid hebben gesproken. “Minima in Nederland hebben het niet makkelijk”, weet hij. “Dit wordt mede veroorzaakt door stijgende kosten van het levensonderhoud, soms stapeling van zorgkosten en bijvoorbeeld schoolkosten voor kinderen.” Hij zegt veel te hebben geleerd van de meeting in de Bolder. “Ik ben extra gemotiveerd om in december met een pakket aan maatregelen te komen om de schrijnende situaties waarin minima soms verkeren te kunnen verlichten”.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.