Op zaterdag 21 september is het weer Wereld Schoonmaak Dag, World Cleanup Day. Op deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar is in meer dan 160 landen aandacht voor zwerfafval en worden talloze schoonmaakacties gehouden. Ook in Amstelveen doen vrijwilligers mee om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen.

Die vertrekken uit de wijk- en ontmoetingscentra Villa Randwijck, Buurtkamer De Arc, Alleman, Pluspunt, Buurtkamer KKP, De Bolder, De Meent, De Meerkamp en Westend. De inloop voor de deelnemers is vanaf 09.30 uur. Koffie, thee en frisdrank staan klaar. Van 10.00 tot 12.00 uur is iedereen buiten om zwerfafval op te ruimen. Vanaf 12.00 uur worden de deelnemers op hun startlocatie getrakteerd op koffie, thee of limonade met gebak voor een volle zak. Het gebak wordt aangeboden door de AH filialen van Amstelveen.

‘Prettiger’

Zwerfafval schaadt het milieu, weten de organisatoren, waaronder de gemeente, die het opruiminitiatief ondersteunt. “En het ziet er gewoon zoveel prettiger uit als het buiten schoon is.” Steeds meer mensen zijn zich hiervan volgens haar bewust en willen zo min mogelijk afval creëren.  “En als het er is, het zo goed mogelijk verwerken zodat het niet in ons milieu terecht komt.” De gemeente roept heel Amstelveen op de handen uit de mouwen te steken.

Graag aanmelden bij Anne Marie van Leent via annemarie.van.leent@xs4all.nl of telefonisch via 06 1521 9359.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.