Sinds woensdag kan heel Amstelveen meedenken over wat er aan veranderingen in het Oude Dorp, waar Amstelveen begon, nodig zijn via denkmee.amstelveen.nl. Het online participatieplatform is nu live.  De gebiedsontwikkeling, en daarbij de identiteit, van het Oude Dorp is een van de ambities van dit college.

Aan burgers wordt volgens de gemeente gevraagd hoe het unieke karakter van de wijk kan worden versterkt en welke bestaande functies – zoals cultuur, horeca, winkels en kantoren –  voor die versterking in aanmerking komen. En men wordt ook gevraagd mee te denken over nieuwe functies.

Projecten

Wat er over bleef van het Oude Dorp is een herkenbare plek in historisch Amstelveen. “Het is belangrijk dat het een plek wordt, waar het goed toeven is met oog voor de belangen van de bewoners, horeca en andere ondernemers. Maar ook van de overige Amstelveners die er graag komen”, zegt wethouder Rob Ellermeijer.  ‘Met denkmee.amstelveen.nl (zonder www) worden Amstelveners actief betrokken bij verschillende projecten’, zegt de gemeente.

4 REACTIES

 1. Op zichzelf een leuk idee, maar ik vrees dat dit voor de gemeente toch weer een soort cherrypicking wordt. Zo zag ik gisteravond al dat de recreatie ontwikkeling van de Poel al bovenaan stond. Ik durf te wedden dat dit door de leden van de ondernemersvereniging van het Oude Dorp al vlijtig was ingevuld en toevalligerwijs is de hr Aslanjan die voor D’66 in de raad zit daar voorzitter van. Wie appelen vaart, die appelen eet. 😂

 2. De regie over meedenken, inspreken en bekritiseren door burgers moet in ieder geval níet bij de gemeente berusten, want dan kan iedereen (behalve de gemeente) bedenken hoe dat zal verlopen.

 3. Van de desbtreffende website:

  “Het Oude Dorp is een bijzondere plek in Amstelveen en kent vele verhalen. Om hier een visie voor te maken, vragen wij bewoners hier ideeën te plaatsen. Wat vindt u fijn aan het Oude Dorp? Wat kan beter? Hoe zou het unieke karakter van het Oude Dorp in Amstelveen kunnen worden versterkt ? Welke bestaande functies, zoals cultuur, horeca, winkels, kantoren e.d. moeten blijven, welke nieuwe functies wilt u toevoegen? Zou het Oude Dorp een centraal thema moeten krijgen, zoals ‘food’, cultuur, historie, vrije tijdsbesteding en recreatie of anders? Of juist niet?

  Heeft u ideeën hoe het Oude Dorp in Amstelveen een uniek karakter kan krijgen ? Laat ze hier achter. Amstelveners kunnen ideeën ‘liken’ als zij die goed vinden. Of een reactie plaatsen. Wilt u weten hoe andere Amstelveners hierover denken, kom dan regelmatig terug: om ideeën van andere bewoners te bekijken, maar ook hoe we ze verwerken in de visie.”

 4. Het Oude Dorp is uniek, maar moet nog unieker. Althans het unieke karakter moet worden versterkt.

  Maar waarom dan? Het ís toch al bijzonder? Ga vooral niet allerlei kunstgrepen uitvoeren. Wees als gemeente hooguit faciliterend -zo de direct betrokkenen dat al zouden willen- en bemoei je verder niet met de ontwikkeling. Uniciteit en gezelligheid kun je niet opleggen. Dat moet groeien en zoiets kost tijd. Don’t fix if it’s not broken.

  Heb ik dan toch een beetje gereageerd. Misschien lezen ze het wel bij de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.