In de meeste gemeenten in Noord-Holland, waaronder Amstelveen, wordt Burendag gevierd. Bij het Oranjefonds zijn 646 buurten aangemeld, in heel het land 5300 activiteiten. In 98% van de Nederlandse gemeenten worden Burendagactiviteiten georganiseerd. Douwe Egberts en het Oranje Fonds organiseren Burendag jaarlijks op de vierde zaterdag van september, die dit jaar op 28 september valt. Het is dit jaar de veertiende editie.Het voor Burendagactiviteiten beschikbare budget is volledig aangevraagd. Het is nog wel mogelijk een Burendagpakket aan te vragen. Dit ontvangen mensen als ze hun buurt voor 1 september aanmelden via www.burendag.nl.

Veiligheid

Douwe Egberts en het Oranje Fonds hebben Burendag in het leven geroepen om buren dichter bij elkaar te brengen en ontstaan uit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen. Buren doen samen activiteiten, zoals het planten van een kruidentuin, het plaatsen van een picknickbank of onder het genot van een kop koffie met elkaar in gesprek komen.

In buurten waar weinig verbinding en wel behoefte aan meer sociaal contact is, maar waarbij het de buurt niet zelf lukt een Burendag van de grond te krijgen, gaan Oranje Fonds en Douwe Egberts buurtbewoners ondersteunen bij het organiseren van een activiteit.

Drempel

General manager John Brands van Jacobs Douwe Egberts Nederland denkt dat door het onderlinge contact tussen buren bestaande banden worden versterkt en nieuwe gesmeed. “Douwe Egberts wil de drempel verlagen om buren dichter bij elkaar te brengen. Daarom gaan we dit jaar in buurten waar minder contact is, buren een steuntje in de rug te geven. Zo hopen we met Burendag positieve impact te genereren,” zegt hij.

In 2006 organiseerde Douwe Egberts de eerste editie van Burendag met 300.000 deelnemers, waarna het Oranje Fonds als medeorganisator in 2008 aansloot. Sinds 2006 organiseerden buurten al ruim 36.000 burendagactiviteiten. Jaarlijks doen inmiddels ruim 1 miljoen mensen mee. Buren kunnen via www.burendag.nl een Burendagpakket aanvragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.