De Stichting Amstelveense Kunst Belangen (SAKB) houdt zondag 1 september tussen  11.00 en 17.00 uur Open Dag in haar pand aan de Ouderkerkerlaan 15. In SAKB KunstLokaal, zoals de organisatie tegenwoordig heet,  lam men ontdekken wat die te bieden heeft aan cursussen en andere activiteiten in het nieuwe cursusjaar. De accordeoniste Sofie de Klerk zal als model optreden van 13.30 uur tot 16.00 uur. De nadruk ligt op het ontdekken. Men kan het werk dat tijdens cursussen of workshops gemaakt is bekijken en kennismaken met de docenten. En kinderen kunnen in lokaal 2 met schilderen aan de slag gaan, onder leiding van Femke en Paco.

Podium

Verder is te zien hoe verschillende deelnemers elk een eigen aanpak hebben bij het tekenen van de muzikante. “Een stoere en authentieke persoonlijkheid. Met lef en een prachtige podium présence”, oordeelde de jury van het Amsterdams Kleinkunst festival over haar. Iedereen die wil, kan zelf uitproberen haar met instrument op papier te krijgen. Papier en krijt zijn aanwezig. Kinderen mogen ook meedoen.

Druktechnieken

Voordat De Klerk gaat spelen, opent voorzitter Hans Jansen met een toespraak het nieuwe cursusjaar. Tijdens de Open Dag kan men alles vragen over de cursussen en workshops die in september en oktober weer starten. Alle docenten zijn aanwezig, of het nu over aquarelleren, boetseren, beeldhouwen, portrettekenen, vrij schilderen en tekenen, Japans en Chinees schilderen, creatief schrijven of manga tekenen gaat.

Nieuw dit jaar zijn de cursussen druktechnieken voor kinderen en volwassenen door de nieuwe docente Annemarie Vink. In de verschillende lokalen hangt het werk van cursisten. “Het is zeker de moeite waard eens te komen kijken want onze  amateurkunst is vaak van hoog niveau”, meldt de SAKB.

Zie voor meer informatie: www.sakb.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.