Op de eerste van de twee monumentendagen, zaterdag 14 september, zijn er in Bovenkerk respectievelijk een rondvaart over de Poel en voor de jeugd twee poppenkastvoorstellingen (14.00 en 15.00 uur). Bewonersplatform Bovenkerk en de Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus laten, met medewerking van Watersportvereniging Amstelveen (WSA), de kerk – en Bovenkerk – van de Poel af zien.

Diverse sponsors werkten ook mee. Er vaart van 13.00 uur af een open boot met 22 zitplaatsen. De rondvaart gaat onder de kippenbrug door en doet ook de Modderpoel (Het water achter de Legmeerdijk) aan. Men krijgt uitleg over dit prachtige stukje Amstelveen. Voor de eerste vaart zijn er plekken gereserveerd voor genodigden, onder wie de nieuwe Burgemeester. Vertrek: haven WSA aan de Handweg nummer 131 Amstelveen.

Tickets

De rondvaart tickets kosten voor ongeveer een half uur varen tien euro. Dit bedrag is voor de actie help ons uit de brand. De eerste vaart is om 13.00 uur voor genodigden. Daarna zijn er nog 100 tickets in de verkoop. De voorverkoop is op maandag 2 september bij de kerk vanaf zeven uur (pinnen kan). Voor deze tijd is reserveren niet mogelijk. De voorverkoop gaat op volgorde van binnenkomst. De organisatoren zorgen voor koffie en thee.

Ook bieden die de mogelijkheid op de Amstelveensche Poel te varen in een paar boten van acht tot tien personen. De eerste vaart is om elf uur en de laatste rond vijf uur.  Die kaartjes kosten drie euro voor een iets kortere route maar nog altijd heel speciaal om mee te maken. Tickets verkoop van deze boten bij de vertrekhaven van WSA aan de Handweg nummer 131.

Jan Klaassen

Jan Klaassen en Katrijn komen die dag ook weer naar Bovenkerk. De poppenkast staat in de tuin van de Urbanuskerk. Er komen twee voorstellingen de eerste om twee uur en de tweede om drie uur. De kosten ervan worden gesponsord door o.a. het Bewonersplatform Bovenkerk, dat dit jaar 25 jaar bestaat, en een Bovenkerker. Maar aan jong en oud wordt na afloop een bijdrage gevraagd voor de nieuwe Kerstgroep.  Info:  chocolade@helponsuitdebrand.com

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.