Het nieuwe lezingenseizoen bij Boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg gaat donderdag 29 augustus (20.00 uur) van start, Daar spreekt dan de Amstelveense haptotherapeut, die samen met Roel Klaassen en Robien Roet-Klaassen het onlangs verschenen boek ‘Omgaan met druk’ schreef. De auteurs spraken daarvoor met tal van bekende toppresteerders.

Bob Boot is van oorsprong fysiotherapeut, heeft daarna aan de Vrije Universiteit psychologie en gezondheidswetenschappen aan de faculteit Bewegingswetenschappen gestudeerd en later de opleiding voor haptotherapie gevolgd.

Krampachtig

Naast zijn werk als haptotherapeut in zijn praktijk in Amstelveen geeft hij communicatietrainingen in het bedrijfsleven en is hij betrokken bij wetenschappelijk onderzoek op het gebied van haptonomie en haptotherapie. Een van de specifieke terreinen van zijn werk is het begeleiden van topsporters en anderen die onder grote druk moeten presteren. Eerder schreef hij onder meer ‘Haptonomie, een kwestie van gevoel’ en ‘Mannen van 50: Krampachtig jong blijven of goed ouder worden’.

Signeren

‘Omgaan met druk’ bevat behalve verhalen uit de praktijk handvatten hoe men zelf beter om kan gaan met de druk in eigen leven, gebaseerd op de grondslagen van de haptonomie (de wetenschap van het menselijk gevoelsleven). Het doel is druk niet langer alleen maar als iets negatiefs te zien. Echte topprestaties kan men namelijk alleen leveren als er sprake is van enige druk. Inloop vanaf 19:30 uur. Na afloop is er een drankje en zal de auteur zijn boek signeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.