In september en oktober pleegt Schiphol onderhoud aan de Polderbaan en Aalsmeerbaan. Dat betekent meer vliegverkeer op de Buitenveldertbaan. Doordat de planning is veranderd vindt onderhoud aan de Polderbaan eerder en dat aan de Aalsmeerbaan later plaats dan eerder aangekondigd. De start- en landingsbanen zijn niet langer dan oorspronkelijk gepland buiten gebruik.

De Polderbaan wordt nu van maandag 23 september tot en met zondag 29 september niet gebruikt. Tijdens dit onderhoud wordt, behalve een toename van vliegverkeer op de Buitenveldertbaan, ook meer gebruik in (en uit) noordelijke richting van de Zwanenburgbaan verwacht.

Aalsmeerbaan

De Aalsmeerbaan gaat in onderhoud van zondag 29 september tot en met zondag 13 oktober. Ook hierdoor starten en landen er meer vliegtuigen op de Buitenveldertbaan en is de Zwanenburgbaan naar verwachting vaker in/uit zuidelijke richting in gebruik. Tussen zondag 13 oktober en zondag 20 oktober vindt er aanvullend onderhoud plaats aan een rijbaan naar de Aalsmeerbaan.

Andere planning

Schiphol wijzigde de planning in verband daarmee. De werkzaamheden aan de rijbaan duren een week langer dan oorspronkelijk gepland en zouden daardoor overlappen met die aan de Polderbaan. Dat is in strijd met het beleid van Schiphol, waarin op één locatie tegelijkertijd grotere werkzaamheden verricht kunnen worden om vertragingen in de afhandeling van vliegverkeer te voorkomen, zegt de luchthaven.

Om te voorkomen dat de Polderbaan en de Aalsmeerbaan gelijktijdig in onderhoud zijn en/of een start- of landingsbaan door deze wijziging tijdens de herfstvakantie in onderhoud is, heeft Schiphol voor de nieuwe data gekozen.

Bewoners met vragen

Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer tijdens de werkzaamheden kunnen omwonenden contact opnemen met BAS. Dat is het informatie- en klachtencentrum over het vliegverkeer van, naar en op Schiphol. Dit kan via telefoonnummer 020-6015555 of het raadplegen van de website. Onder invloed van het weer en operationele verstoringen kan de planning veranderen.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.