De internationale uitwisselingsorganisatie voor scholieren American Field Service (AFS) is op zoek naar een gastgezin in Amstelveen voor de 16-jarige Piti uit Thailand. Zij start een komende schooljaar op het Hermann Wesselink College en is al druk bezig met het leren van de Nederlandse taal.

AFS meldt dat Piti een sportief meisje is dat tot haar zesde levensjaar in Australië woonde. Naast de verschillende sporten die ze beoefent, speelt ze ook piano en ukelele.

Cultuur

Men kan gastouder worden voor het hele schooljaar of alleen voor de eerste 3 of 6 maanden. “Gastouder worden is een geweldige ervaring”, zegt AFS. “Door zijn huis open te stellen geeft men een buitenlandse scholier een unieke kans. En samen leert gastouders en gasten over elkaars cultuur en gewoontes. Piti is ontzettend benieuwd bij wie ze dit jaar mag komen wonen.”

Wie een plekje over heeft kan voor meer informatie naar www.afs.nl of bellen met 085 047 1525.

American Field Service was oorspronkelijk een korps van vrijwillige ambulanciers, opgericht in april 1915. Tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog hielpen de vrijwilligers slachtoffers op het slagveld. Na de Tweede Wereldoorlog werd AFS omgevormd tot een internationale uitwisselingsorganisatie met de nobele visie te bouwen aan een vredevolle wereld door begrip tussen culturen te bevorderen. Om te voorkomen dat er nog een grote oorlog uit zou breken.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.