Eigenaar en chef-kok Hu Shao Ting van Chinees specialiteitenrestaurant Yo Woah in Kostverlorenhof heeft voor de derde keer een prijs van de World Federation of Chinese Catering Industry (WFCCI) in Beijing in de wacht gesleept.

De organisatie bekroont jaarlijks de Aziatische restaurants met het ‘Honor Certificate. Er werden in Qingdao (voorheen Tsingtao) vijftig certificaten uitgereikt aan Aziatische top chefs uit de gehele wereld. De doelstellingen van de WFCCI zijn het organiseren van academisch onderzoek naar de Chinese keukentheorie en -cultuur, om de cateringcultuur van China in de wereld  te promoten. Ook het organiseren van wereldwijde en regionale Chinese keukenvaardighedenbeurzen en wedstrijden valt daaronder.

Meesterwerk

Hu Shao Ting wist kennelijk de inspecteurs te imponeren met zijn oog voor detail, perfecte combinaties van verse producten, de continue zoektocht naar de beste ingrediënten en zijn technische finesse. In het juryrapport staat: ‘Samen met zijn team tovert Hu Shao Ting culinaire Aziatische meesterwerken op tafel. Hier wordt op ‘sensationeel hoog niveau gekookt.’

De jury was in het bijzonder enthousiast over de goed doordachte combinaties: Regionale, traditionele gerechten met een modern vleugje. Door de beleving die hij met zijn signatuurkeuken weet te bieden, blijft hij blijkbaar meespelen in de culinaire wereldtop. Vooral de mix van aroma, scherpe, fruitige en zure smaken in de gerechten werd door de jury gewaardeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.